Forum för valpköpare

Kommer snart ta bort forumet för valpköpare, enklare att använda grupperna i Facebook.

Läs eller skriv i vår gästbok!

 

Om du vill skicka e-post till oss nyttja länken nedan

 

Uppdateringar:Efter Anettes om min separation står jag som ensam kennel innehavare för KENNEL LINDJAX, jag kommer fortsätta bedriva kenneln i samma storlek ca 1 kull per år beroende på vilket avelsmaterial det finns att använda. Kenneln har jag och Anette gemensamt jobbat fram under tio år. Jag är den som varit ute och hittat de avelshanar vi använd, sen har vi gemensamt pratat igenom kombinationerna som vi gjort. Jag kommer även i fortsättningen vara kritisk i mitt val av kombinationer bättre att avstå en kull än att göra en chansning. Sen kan man aldrig vara helt säker på utgången i avelsarbetet men tränar man och jobbar med de hundar man använder i avel så får man en mycket bra bild över det genetiska materialet.
Anette har dragit det tyngsta lasset vid valpningarna och administrationen kring kenneln, jag har varit mer inriktad på det praktiska arbetet med att ge support och träningshjälp till valpköparna. Jag kommer inte ha så mycket tid över att sitta vid datorn och uppdatera hemsidan vilket kommer innebära en rationalisering, kommer så småningom göra om sidan för att underlätta vid uppdateringar mm. Nyheter kommer jag framförallt lägga ut på Facebook på Kennel Lindjax  Jag bor kvar i huset och står nu ensam för Hemmanet Lyckan våra barn kommer att bo hos mig varannan vecka. Det känns mycket tomt i huset de veckor jag inte har barnen men när jag är ensam  får jag en hel del tid över till att färdigställa huset som varit ett renoveringsprojekt under många år.
Jag kommer inte kunna ha samma möjlighet att åka ut och hålla läger men finns intresse så har jag möjlighet att ha läger alternativt träningsdagar hemma, träningsplan och skog finns samt övernattningsmöjligheter. Vid intresse maila: sverker.lindblad(a)live.se.

Kommer skriva om och komplettera nedanstående text när jag får tid över.

Sverker: Jag har gjort lite av varje, nu jobbar jag som väktare och hundinstruktör på G4S.

Jag är tävlingsledare, instruktör, Mh figurant, skyddsfigurant och domare inom SBK.

Jag började mitt intresse för hundar 1983 då jag började på brukshundsklubben i Kungälv med min Staffordshire Bullterrier som hette Starke August. Hans meriter blev utställningschampion.

Hundar som jag haft:

  • Starke August, Staffordshire Bullterrier. Han gav mig grunden till mitt hundintresse och på den tiden lärde man sig framförallt koppelhantering det mesta handlade om obehag och beröm, himmel och helvete för hunden. Belöningarna bestod mest i ett uppmuntrande beröm och på sin höjd en godis bit. Även om dressyren gått framåt sen denna tid så skulle jag inte vilja vara utan den kunskap som det gav, man lärde sig mera att kommunicera med sin hund utan en massa hjälpmedel. Och även med de dressyrmetoderna kunde man få hundar som gick med glatt på lydnadsplan. August blev dessvärre kraftigt skotträdd och det kraftigt situations bundet till brukshundsklubben så under lång tid kunde jag inte ha honom lös på brukshundsklubben om jag kopplade loss honom så bar det av i full fart i riktning hemåt (1 mil från klubben). Efter mycket träning kom vi tillrätta med hans skotträdsla och kunde träna på som tidigare. August fick ett mycket tragiskt slut på sitt liv, jag hade bundit upp honom i ett träd och när jag kom tillbaka 5 minuter senare hade han lyckats att klättra upp i trädet och ramlat ner över en trädklyka, han hade blivit hängandes med ryggen åt trädstammen och strypt till döds med sitt halsband och koppel.

  • Axets Garp, schäfer .Blev inte så gammal, han hade vissa mentala störningar och hade svårt att finna en social roll i tillvaron. Det var många tillfällen som vi fick bråka, när jag hade fullt ledarskap på honom så blev han helt apatisk, kunde inte äta, spårade inte m.m. Och om jag istället gav honom lite mera frihet försökte han ta över allt, men att vakna på natten när en hund står över en och visar sin dominans var inte så kul, han försvarade även sin mat eller allt annat han ansåg som sitt. Plötsligt kunde han spåra bra, men så fort jag fick tryck på honom så försvann allt initiativ. Han hade säkert klarat sig bättre om jag hade haft möjlighet att ha honom i hundgård men saknade möjlighet till det på den tiden.  Men en mycket lärorik hund trots endast en kort vistelse hos mig.

  • Bricards Yacko, schäfer Även denna hund blev inte så gammal. Jag tog över honom när han var ca:15 månader. Det var en fartfylld herre med många bra egenskaper, han liknanden en bra malle i sitt sätt att vara. Men han råkade ut för en olycka,  hoppade från en balkong andra våning rakt ner i asfalten detta resulterade i en hälta som efter lång utredning inte blev bra, det var troligtvis en nervskada i nacken som orsakade hältan

  • Lollos Öman, schäfer Tävlade Elit spår blev tyvärr ej GK, Uppflyttad ur lägre klass sök samt första pris i lydnads klass 3.

 

Övrigt

Skyddet tycker jag är mest intressant eftersom man kommer så nära inpå hundens mentala bitar. Samt att man får mest valuta för pengarna när man är ute och tävlar, för endast 160:- får man tävla en hel dag, färdiga spår att släppa på, färdig vallad sök bana på 150 meter, en tävlingsledare som vallar runt en på lydnadsplan, fyra färdig utlagda föremål i uppletande rutan och till sist 2 fräscha figuranter på skyddsplan att slita på.

Lei-Anns Ture  född-99. Ture tävlade jag i spår, sök och framförallt skydd, han var mycket jämn och duktig .Vi har nått många mål men att få vinna SM hade varit mycket skoj. Våra framgångar se Tures sida.

Lindjax Buttrix är L-testad och jobbar som väktarhund med husse. Han har dessutom hunnit bli SBCH i skydd samt tävlat SM skydd 2007 & slutade på 8:e plats, SM i skydd 2008 11:e plats. Hunnit med att bli ÅBB i skydd samt ÅRETS SKYDDSHUND 2008. SM i skydd 2009 5:a. Pensionerad från skyddet 2010 pga av problem med sina luftvägar.

Lindjax Ego´n född 080522 är min nya unghund, se bilder mm på Egon´s egna sida. Ego´n fick borrelia som gjorde honom blind... med stor sorg och saknad fick han lämna detta jordeliv maj 2010...

Lindjax Excell född 080522, Sverkers nya tjänstehund.

Lindjax Indigo född 110415 Sverkers framtida hopp:)!

Kurser: Jag håller en del kurser i skyddet vilket jag tycker är väldigt skoj, men det enda som saknas är tid.

Den största och mest hedervärda uppdrag jag gjort åt SBK  var som skyddsfigurant i ärm momenten på SM i Göteborg år 2000. Jag har även figurerat på Polis SM åren 2000 i Göterborg, 2001 i Borås och 2002 i Östersund. På dessa Polis SM figurerade jag i momenten "modprov" och "transport med överfall"

 

Anette & SBCH Lei-anns Unna SM skydd 2004.

Anette & SBCH Lindjax Dilda bild från Halmstadstävlingen i oktober-08

Anette heter jag och är född 68, här nedan ser ni lite bilder från mitt liv. Jag Startade Kennel Lindjax tillsammans med Sverker och det har varit 10 mycket roliga år med Lindjax.

Jag har jobbat som väktare & ordningsvakt i ungdomen. I 14 år jobbade jag med att utbilda ledarhundar till synskadade, ett mycket roligt & ansvarstagande jobb som ger så mycket när man ser vad livet kan förändras för en blind person. Numera jobbar jag som förskollärare, tänk att komma till sitt jobb och barnen skriker anette har kommit och springer fram och ger mig massa kramar:) <3 jag har verkligen ett toppen jobb men det är också tufft, stor barngrupp mm och mycket jobb läggs på förskolläraren idag.

Tränat & tävlat med hund i många år med bl.a. schäfrarna Edora & Jimbo, sen blev det underbara malletiken Lei-anns Unna som jag bl.a. tävlade SM skydd 2004.  Efter Unna blev det Lindjax Dilda som jag tävlade upp till elit skydd och fick ett CERT med henne, ingen lätt hund att träna men vad jag älskar denna gosiga hund som trivs att vara tjänstehund. ..nu har tagit lite ledigt från hundarna. Jag skaffade mig en häst april 2011 och det har jag aldrig ångrat han ger mig en otrolig energi:)

Jag har fått två helt underbara barn, Nora<3 & Lukas<3, & nu rullar livet vidare mot nya mål och utmaningar. Sverker & jag går skilda vägar 2012.

Lite om mig i bilder.

Underbara Apaltorp :)...så många underbara minnen:)...

April 2010 köpte jag min häst Son of Spirit.

Jag är Instruktör på Brukshundsklubben men är inte för tillfället så aktiv inom klubben.

Min allra första egna hund var en bordercollie tik som jag döpte till Snuttan. En söt liten tik med mycket fart.

"Snuttan & jag"

Jag har även haft två underbara schäfrar HS Edora & Brantastigs Jimbo och dom kommer alltid att ha en plats i mitt hjärtat.

HS Edora

 

Brantastigs Jimbo

e: Äventyrs Brando u: Brantastigs Vamp

_______________________________________________________________________________________

MALINOIS / Labrador

Efter att jag haft otur med två sjuka schäfrar så bestämde jag mig för att byta ras och då valde jag mellan Border collie och Malinois.

Billy

Hera

            Smilla

Jag har även förut ägt några labradorer eftersom jag hade en dröm om att föda upp ledarhundsämnen. Hundar som jag ägt är  Hund i tjänst Monsieur Billy och en labrador tik Fräsch & Sund Hera samt labbe tiken Lorca`s Chic Charity "Smilla". Tyvärr så av olika anledningar med motgångar så har jag beslutat mig för att lägga ner min framtidsdröm om att starta avel mot ledarhundar....

Lei- Anns Unna

och mitt mål är att vi ska ha roligt när vi tränar och tävlar och det har vi verkligen haft:). Unna och jag har haft så många roliga stunder och som jag skrattat åt alla hennes galenskaper;). När Unna blev pensionerad så tränade min dotter Nora lite med Unna i spår/ sök/ lydnad/ uppletande och det var så kul att se dom två ihop:) Unna hade en helt underbar arbetslust så härlig att träna med:) alltid positiv och glad med på allt <3

Min underbara Unna har tyvärr lämnat detta jordeliv 2008 p.g.a. av en knäskada som inte blev bra.

Lindjax Dilda

föddes september 2005 och är min nya tik och vi har startat upp träningen i spår, sök & skydd. Hon har verkligen det lilla extra i skyddet och är mycket trevlig att jobba med i lydnaden. Det var inte meningen att jag skulle ha någon ny hund ännu men vi ville behålla henne ett tag för hon hade lite humör & var gapig som valp. Nu är jag så glad att jag har kvar denna underbara vovve och hon fungerar jätte bra ihop med resten av flocken barn/hundar mm. Dilda har cert i elit skydd & det är denna grenen som jag kommer att satsa på med henne. Vi blev dessutom 2:a ÅBB i skydd 2008:) Det jag saknar lite hos Dilda är att jag önskar lite mer förighet/ vilja att vara till lags, hon är lite mer tjänstehund än en tävlingshund. 2010-07 Numera tävlar och tränar Sverker med Dilda då jag känner att jag inte hinner/orkar med att hålla igång en skyddshund. Jag är glad att Sverker vill ta över och fortsätta tävla henne i skyddet:) ska bli spännande att följa. Sverker har tagit 2 cert, därmed SBCH i skydd, kanske SM skydd 2011:)..

Jina from Marrax Place 

28/7-10 Jina är våran nya tik från Belgien och hon föddes april 2010. En helt underbar hund som kom i vårat liv. Jag startade upp spårträning och började klicka in lite lydnad på henne. Jätte rolig att jobba med:)

101023 Det var meningen att Jina skulle bli min nya tävlingshund. Men Jag känner att jag har ingen ork till att ha hund just nu så det känns gott med ett sabbats år. När jag fått ordning på jobb och inte jobbar heltid längre då om orken finns så blir det en ny liten malletik till mig igen. Nu lägger jag min energi på familjen och hemmet och en massa promenader som jag älskar att gå tillsammans med vovvarna:) och lite träning också.. helt kan man inte låta bli:) Sverker tar över Jina.

1106, Vi har slagit ut Jina ur vår avel, vi tycker hon brister i modet och har miljönproblem, vi har beslutat att omplacera henne. Underbar sporthund:)

 

 

Bilder på våra barn och på vårat hem.

Välkomna!

Nora med Grappo.

Lukas

Anette med två valpar från c-kullen.

Här vid lekstugan så har jag och barnen gjort en liten miniträdgård och planterat bärbuskar mm. Vi har mycket vilt i skogarna så det gäller att planerar var man sätter bär och fruktträd.

Guldfiskdammen

Guldfiskarna

Våran damm där guldfiskarna finns.

Här kan man även åka skridskor på vintern.

Barnens lekstuga mm

Appellplan

Appellplan med stegen.

Allra längst ner på appellplan så har vi en liten sjö med en roddbåt och där simmar vi våra hundar.

Vi håller på att renoverar lite hemma så det kommer fler bilder på vårat hem när allt är klart.

Här håller vi på att grusa upp för att kunna parkera bilarna mm..

Gammal bild på huset

Fanny född 980602

Ida född 040608

Karlsson född 050603 (död -06 med stor saknad & sorg av hela familjen)

Kattungen Karlsson busar med en valp.

Nora & Lukas tillsammans med D-kullen.

Zlatan 12/9-08

Nisse 12/9-08

Zlatan & Nisse födda 2008-06-11