Start Uppåt Dagbok 2007 Dagbok 2008

Forum för valpköpare

Läs eller skriv i vår gästbok!

 

Om du vill skicka e-post till oss nyttja länken nedan

 

Uppdateringar:

 

Dildas dagbok 2009

2010 Allt om Dilda och mig kan ni läsa om i min blogg!!


091209 Förkyld..

Jag har fortfarande inte blivit immun mot alla barnbaciller och just nu så hostas & snörvlas det en hel del på många barn på jobbet och givetvis får jag en släng av detta, jag är inte hemma och är sjuk men så trött och sliten man blir av att jobba för fullt när man inte är helt bra. Inte har det blivit någon träning heller stackars Dilda men jag hoppas orken kommer snart tillbaka. Just nu är det fullt upp så det kanske blir lite juluppehåll i dagboken. God JUL på er alla!


091127 Ta det lite lugnt...

Det har blivit för mycket nu jag känner att jag inte orkar med detta tempo så därför så får det bli ändring omgående. Därför ska jag inte tävla med Dilda i Alingsås, vi får se hur jag känner det till våren. Det viktigaste i livet är mina nära & kära samt att orka med jobbet och att jag tränar när jag har tid ork och lust. Nu ska jag se till att boka en elkonvertering för till och med detta har jag inte känt att jag hinner med att göra och vad är väl viktigare än att i alla fall försöka få hjärtat att slå rätt, mår så mycket bättre då. I dag har jag njutit av att jag blivit fin i håret:) kanon bra tjej som klipper mig och nyfärgat hår:) I helgen ska jag och barna ha det mysigt tillsammans, mannen är i Karlsborg tills i morgon och på söndag tävlar han med snygg Ego´n. Ha en trevlig helg allihop!


091122 Regnet det bara öser ner..spår...jacksök...dyblöt...

I dag bar det först i väg på en innebandy match klockan 12.00 och innan dess hade Lukas och jag slappat hela förmiddagen så gott:) På hemvägen köpte jag mig en liten choklad bit för jag hade bara ätit lite frukost vid nio tiden. För nu är det så att jag ska tävla nästa helg så trots ösregnet, nästan så man fastnar på vägen när man kör bil pga av allt regn, så trots detta så la jag ett spår på 6-700meter. Hem för att byta kläderna som var dyngsura och invänta lite liggtid, tillbaka till spåret och för att spåra i mörkret (kl.15.30) och regnet...ja hon behövde spåret för i början var hon återigen lite slarvig då hon vill lukta på annat och lite sur blev jag på henne efter det så spårade hon kanon bra:) Apporterna tar hon alltid jätte bra:). Sen tog jag ut Buttrix och hängde ut två jackor för att köra lite sök med Dilda. Först ett tomslag som hon gick kanon bra rakt ut, sen slarva hon på andra sidan där det dessutom fanns en jacka så jag fick bråkat lite och först på tredje skicket gick hon ut bra och fick jackan, hon tycker det är gör skoj att skälla på föremål. Sen blev det flertal tomskick som jag kände mig rätt nöjd med, sen fick jag ett stopp på sista skicket då hon fick blicken "-här finns ingen figge matte". Men jag gav kommando UT och så gick hon ett jätte fint framslag och fick sista jackan, sicket bra avslut:) Nu känner jag mig riktigt nöjd...Nu lagar jag mat för fullt till en hungrig Anette;) och mycket hungriga barn. Ha en trevlig söndags kväll!


091121 Tränat i massor...helt slut...

Eftersom jag inte tränat något i veckan pga regnet så blev det desto mer idag. Först upp före sju eftersom Lukas har innebandy träning 7.50 pust aldrig får man sovmorgon och Sverker har man ingen hjälp av då han är i Norge i helgen. Kerstin kom vid 10.30 och sen tränade vi till halv fem tror jag att jag var hemma igen. Det blev spår, sök, uppletande och lydnad tillsammans med Kerstin. Jag är helt slut nu så jag orkar inte skriva så mycket så det får bli lite kortfattat. Spåret var okej men jag känner att hon behöver några spår till innan tävling, då det blir för lite spårträning så blir hon lite slarvig tycker jag, så det får bli ett till i morgon, apporterna tog hon bra och Kerstin hade gått ett roligt spår:). Det blev lite sök ovallad ruta, först fick hon träff på föremål sen tomt en bra sträcka och sen 2 träffar i slutet på Kerstin. Något stopp på damen men hon lyssnar ändå bra och inget korgbesvär idag:) så vi är på gång i söket:). Kommendering på lydnaden och det måste vi träna mer på, Fria följet är jag kanon nöjd med men inkallning så hade hon inte full fart som hon brukar men det är på gång mera sådan träning i veckan om jag hinner med. Tack Kerstin för en trevlig träningsdag:) Glimma är allt en liten guld klimp:)

Nu ska Lukas och jag slappa framför TV:n, Nora sover över hos en kompis. I morgon får vi tuta på igen med träningen. 


091114 Agility i Varberg med Nora & Emil och en massa träning för mig & Dilda...

Idag bar det iväg till Varberg för Nora skulle tävla med Emil och eftersom det var så varmt ute så tog jag med mig Dilda, underbar regnfri och skön dag i Varberg. Mycket väntan är det, i Noras Large klasser var det över hundra startande både i agility- & hoppklass så det tog sin tid idag. Jag hann med att träna med Dilda en hel del och pausa en stund i bilen;) Det blev ett ängsspår, 2 uppletande och ett pass lydnad med Dilda. Lydnaden går så himla bra det är som en helt ny vovve, tänk om man gjort rätt från början med denna damen;) ja jag svävar på moln efter lydnads passen:) Uppletande på äng var också nyttig träning då det fanns en hel del mums på ängen, andra uppletandet var bäst då dök hon i glädje på föremålen;) såg så rolig ut. Spåret så hade jag inte riktigt hundra koll på var starten var och Dilda for runt utan att ta upp spåret (det kan varit folk och rastat där) men jag hade lagt en apport efter ca 10meter och den hittade vi tillslut. Efter apporten så spårade hon kanon bra men var lite slarvig i 2 vinklar men sista biten spårade hon super fint, några vinklar var hon som en dammsugare i:), lite het i spåret idag. Så nöjd att jag fick tränat på idag!

Nora min underbara dotter ser så proffsig ut när hon går runt på banvandringen och vilket team dom är det ska verkligen bli skoj att följa dessa två framöver. Ingen pinne idag men som det ser ut när dessa två tävlar ihop så kommer det att kunna gå hur bra som helst i framtiden. Emil älskar agility jag bara ler när jag ser honom på banan, glädjen samarbetet med sin matte Nora, farten, lusten ja helt underbart att se dessa två:)

Grattis Lena till snyggingen Ceta men det hade ju varit bra om du anmält till rätt klass;) inga cert i öppenklass;)...


091108 SÅ NÖJD:)...

I dag hade jag och Linda bestämt att vi skulle träna lite spår mm. Vi la spår till varandra och medan spåret ¨låg till sig så fick jag en kommendering på lydnad. Vi hade lagt alla spåren på ängar och sparade en del för att köra lydnaden på. Helt ny plats sölig bucklig äng, nyttigt att träna på. Så taggad hon är vilken attityd hon har jag svävar på moln just nu. Jätte nöjd med fria följet super bra kontakt hela tiden. Inkallning jag trodde jag drömde när jag kallade in henne... full fart, jag tänkte snabbt hon kommer aldrig att stanna, men så bra hon gjorde det, belönade och gick i från igen och kallade in, lika snabbt tempo, ska hon verkligen lägga sig jo visst gjorde hon det jätte bra. Sen gjorde jag en rak inkallning full fräs hela tiden:) Men framåtsändandet måste jag träna på för med attityden glädjen så har detta moment börjat gå alldeles för fort, efter gruppen så börjar hon galoppera i väntan på inkallningen. Blev lite metallapportering, skall och kryp jag är så nöjd på denna dåliga söliga äng och ha en sådan härlig attityd känns så underbart:) SÅ SUPER NÖJD!

När jag spårade så fick jag störningar som att Nora lekte med Emil kastade boll framför Dilda mm, detta brydde hon sig inte alls om utan med störningarna så blev hon super noga i spåret:) Sen gick Linda i slutet av spåret med sin staffe Wilma men även detta noterade hon knappt, tog alla apporter super bra är så nöjd:)!

Jag la ett spår till Grozz och så bra han spårar Linda, igår körde hon söket med honom och det ser också så himla bra ut, vilket team ni är ska bli så skoj att följa er:)!! Wilma e för söt när hon spårar trots att det var äng med lågt gräs så ser man nästan inte lillan på håll. Nora la ett spår till Emil och dom ser så fina ut ihop:) Nora och jag hann med ett litet uppletande medan linda spårade med Wilma, det skötte vovvarna bra. Trött är jag idag men så glad att jag kom iväg och tränade. Tack för idag:)!


091031 Vilken energi man får av solen:)...

Klockan ringde 6.50 dags att gå upp då Lukas har innebandy träning klockan 7.50 i Kungälv. Mysig stund att sitta och småprata med andra föräldrar när Lukas tränar sen inhandlade vi lite frukost när träningen var slut. Var så glad när vi åkte hem för jag såg inga i jaktlaget så jag planerade för en härlig promenad efter frukosten men den blev kort då jag snabbt upptäckte en bil vid våran vändplan så det var bara till att vända och gå hem. Jag la hundarna plats (Emil, Dilda och Buttrix) och vallade en korridor med tio saker i till alla hundarna. Vilken fart det blev på vovvarna och alla tio sakerna var snabbt inne med tre letande hundar samtidigt. Det tyckte dom var kul:)! Sen tränade jag lite lydnad med Dilda, lite jobbigt med framförallt Buttrix i hälarna hela tiden, jag vill jag vill säger Buttrix hela tiden han är för go:). Dilda var lite sne på honom då hon ville göra sitt bästa för matte och hon tyckte Buttrix var lite väl nära oss ibland;) Så bra hon går nu min lilla gosa:)

Dilda ska snart ha valpar, ja det tror hon i alla fall för här letas det lya för fullt, hon ser så roligt ut när hon ska kolla in varenda liten vrå som tänkas kan bli en fin lya;) Ja du Dilda du får allt vänta något år till så vi får utvärdera din första kull först. Ha det gott allihop!


091029 Vilken äcklig hund jag har ibland...

I dag bar det i väg en sväng till ett industriområde med ängar, jag & Nora skulle egentligen åkt till Sverkers syrra och tränat i hästhagar men det blev inte så idag, får bli en annan dag då vi planerar i tid. Jag la ute ett spår och sen körde jag ett uppletande, det gick jätte bra och jag ska träna på så här på olika platser så ofta som möjligt. Sen blev det spår och hon spårade helt okej men i det höga gräset så missade hon 2 apporter så detta får vi träna på. Det hela slutade med att när jag skulle gå tillbaka till bilen så hittade Dilda en hög med skit som hon började rulla sig i och det blev till att hälla vatten på skiten och torka med gräs innan hon fick hoppa in i bilen det är äckligt...På kvällen gick vi hela familjen ut och tränade lydnad, Nora och Emil gick bakom oss som störning på fria följet och Dilda går så himla fint just nu.  I morgon är det fredagsmys...


091028 Onsdagsträning efter jobbet...

Jag slutade jobbet klockan 16.30 och hade hundkläderna med då Dilda redan var på klubben, ja nästan, jag fick vänta en liten stund innan dom var klara i skogen med söket. Sverker hade kört lite sök med henne och kände sig nöjd, han hade sagt till henne en gång när hon krafsade i marken med korgen och sen hade hon gått kanon bra:) på ovallat. På klubben passade jag på att köra uppletande på två olika ängar, dock nu med mycket retningar hon letade jätte bra så detta ska jag träna på många olika ängar. Sen blev det lite lydnad och tack snälla Eva att du kunde kommendera mig på lydnaden. Det kändes jätte bra, först ville hon direkt ha fokusen på omgivningen men efter att jag fått säga till henne så gick hon ett jätte fint fritt följ:) full fokus på matte hela tiden:). Sen fick hon en massa störningar på alla andra lydnadsmomenten och så bra det gick ändå, känns helt underbart:) Sedan i väg för att hämta Lukas hos en kompis kl 18 och nu blir det lite slappa framför tv:n och tidigt i säng. I morgon ska Dilda och jag på nya äventyr;) efter jobbet..


091027 Nu är det vi två igen Dilda & jag:)...

Då har jag börjat min planering av träningen inför Alingsås tävlingen, man kan inte veta helt säkert att man kommer med men vi ska träna på ändå e så kul:). Jag började dagen med en långpromenad innan jag stack till jobbet, stängde idag så jag jag var inte hemma förrän kl. 18, lite mat och sen gick jag och barna ut tillsammans. Nora tränade med Emil och Lukas spelade fotboll. Sverker har satt upp jätte bra belysning på våran appellplan så vi kan träna på hela vintern:) Jag körde igenom lydnaden och hon gick så bra, Sverker har allt tränat på bra med henne inför Kind:). Så nu känns ingenting omöjligt med Dilda, det ska bli kul att jobba vidare på framförallt inkallningen. I morgon blir det onsdags träning:)...


091025 Elit skydd i Kind...

Då har Sverker varit i väg med min gosa i Kind och tävlat. Lite blandat har det gått så nu ska vi träna på inför framtida tävlingar, dags att Dilda kan uppletande även i kohagar;).

Först var det söket och det blev 7,25 på söket och på figgarna blev det 9,25 / 10, det är på g men hon kan fortfarande få lite kravs i korgen så vi får jobba vidare med detta. Sen var det lydnad och det är också på gång åt rätt håll idag blev 264,25poäng men nu ska här jobbas vidare för att bli ännu bättre. Spåret blev på äng och jag tänkte direkt när Sverker sa detta att det här kommer aldrig gå, jag har inte tränat det och så är hon inne i en matfixerad period men de tog sig runt med alla pinnarna. Sen till uppletande där höll det inte längre då rutan var i en kohage och hon hittade ett föremål när det var några sekunder kvar, detta måste vi träna på, jag får åka till Sverkers syrra och träna både uppletande och spår i hagarna, så det blev en nolla på uppletandet:(

Skyddet många bitar var bättre idag men vissa saker får vi träna vidare på hon har allt en hel del Ture i sig i skyddet:) Grattis till Sanna & Bosse som idag vann, Lena med Ceta bröt då lydnaden inte var Cetas bästa och så hade dom med sig en pinne + slut på spåret. Nu tutar vi på för fullt i allt med Dilda så får vi se om vi kommer med i Alingsås.


091020 Snacka om hårdträning;)..

Nu har jag spårat 3 dagar i rad och nu känns det mycket bättre, samtidigt som Sverker även spårat lite på nätterna med henne, apporterna är hon så duktig på och igår fick jag även icke förarspår på annan plats och där hade jag lagt upp belöningarna klockrent i spåret, slarvig i starten är hon och där fick hon boll efter ca 10meter, första vinkeln belöning av godissnusdosa perfekt blev det, sen tog hon alla pinnarna jätte fint samt spårade bra:). Så nöjd:)! Sverker ligger också i och tränar Dilda för fullt och det ser jätte bra ut nu, skyddet är verkligen på g, en super lycklig och glad Dilda i skyddet, nu syns det att hon känner sig helt säker med Sverker:). Kommendera dom på lydnaden igår och det är också på gång att se riktigt bra ut, visst finns det att jobba på i lydnaden men det vet jag och det kommer jag att jobba på för fullt med under höst/vinter/vår. Söket har Sverker också kört på med några pass så han börjar även där att känna sig nöjd och det roligaste av allt är att han nu gillar att träna med Dilda (det gjorde han inte till Borås tävlingen förra året), det är också mycket som hänt i alla bitar nu under det senaste året med Dilda.

Idag har det blivit sök och skydd för Dildas del och det ser jätte bra ut på skyddet:) får vi tränat på kontinuerligt med Dilda nu under vintern/våren så kan det nog gå riktigt bra på tävlingarna nästa år:) Sverker tränar skyddet med Thomas och Rickard så härligt att Sverker har hittat någon som vill träna lika mycket som han själv:) Det hade aldrig gått utan bra träningskamrater:)

Träffade Ditra i helgen så gott att få krama om gosan inte kan man tro att hon legat så svårt sjuk...nu får vi bara hålla tummarna att synen ska bli bra.


091017 Nu tränas det på för fullt med Dilda inför Kind...

Sverker hann knappt träna något med Dilda inför Halmstad eftersom vi inte visste om vi skulle komma med på tävlingen så det var nog en del som inte stämde dom emellan kan jag tänka mig men nu tutar dom på för fullt inför Kind. Nu låter Sverker jätte positiv så det ska bli spännande att se hur det kommer att gå. Sverker får tävla henne även i Kind sen kommer jag tävla med Dilda under våren. Jag har lite fullt upp i livet med jobb och alla barnens aktiviteter så då får man lägga orken på det viktigaste.

I dag skiner solen helt underbart så då passade jag på att lägga spår till Dilda, ca 700m liggtid ca 1 1/2 timma. Sverker tyckte hon var lite flummig på spåret i Halmstad och det var hon faktiskt även idag så nu ska här spåras, hon blev noggrannare efter hand och tog apporterna jätte bra, i morgon blir det spår igen:) Sen blev det även en långpromenad och som vanligt passar jag på att köra ett uppletande under promenaden hon tycker det är så kul. När vi kom hem så tränade jag lite apportering, hon älskar när jag hittar på annorlunda apporteringsträning. Nu ska vi passa på och gosa lite innan det är dags att jobba för Dilda del med husse. Buttrix har skurit sig i en trampdynan efter ett sökpass så han har fått vara hemma och ta det lite lugnt, det var såpass djupt att det fick bli några stygn. Såret har läkt super fint så i slutet på nästa vecka så kan han få springa runt igen som vanligt:) han är så pigg nu. Ego´n är det full fart på och så bra han går i skyddet och vilka fina utbackningar han har i korgarbetet:) det ska bli spännande att följa Sverker & snygg Ego´n.


091010 Lindjax träning..Ditra har fått komma hem:)...

Jag fortsätter att fira varje dag för att jag fått jobb på en toppen bra förskola med toppen bra kollegor, dock bara ett vikariat men det blir minst 1 & 1/2 år i alla fall:).....

Ditra har fått komma hem idag till Kerstin åh vad det känns skönt så glad....

Lindjax träning i dag och vi hann med att träna sök, lydnad och skydd. Jätte trevligt var det och så kul att följa er alla:)


091008 Klart med jobbet:)...Ditra ngt bättre...åsknedslag utan Internet ett tag:(...

Jippidoo jag har fått jobb så göör glad lycklig och trivs så super duper:)!!

Ditra har blivit något bättre så vi får alla fortsätta hålla tummarna för Ditra, Kerstin och Sverker har varit och hälsat på Ditra idag...vi får se hur det ser ut efter helgen...goa underbara Ditra ge inte upp du kommer klara detta...


091005 Läger i Målilla - kommit med i Kind & Halmstad...!!!

Ja då var lägret över och det har varit jätte bra, jätte bra instruktör, super trevligt hundfolk och god mat, fina rum mm Stort tack till Nettan & Anna för att ni fixat detta läger. Patrik har varit en perfekt figurant för Dilda så lugn och duktig, mycket bra för taggade Dilda och jag har bl.a. fått nöta korgstötar med boll som belöning efter och hon börjar faktiskt att "tänka rätt";) både var stöten ska vara och vad hon ska göra efter, känns jätte gott att få kört på med detta.

I dag var jag på en jobb intervju då jag sökt ett vikariat på enheten där jag jobbar, har sökt 3 tjänster till och något får jag väll hoppas att jag får, trivs ju så himla bra:)

En pigg Dilda idag igen så vi började med en långpromenad i det soliga vädret och har i kväll kört lydnad och uppletande nu får vi ligga i för helt plötsligt har vi kommit med på 2 tävlingar:)

Till något mycket tråkigt, känner mig så maktlös och förtvivlad då Ditra har åkt på en elak magsjuka som snabbt slog ut "hela systemet", nu får vi alla hålla tummarna att hon ska klara sig.. djursjukhuset ger henne 2 dygn till....Stackars Kerstin förstår inte varför detta ska hända dig stor tröstekram till dig Kerstin och jag hoppas på ett mirakel att hon ska få leva vidare....fina goa Ditra...

Fina Ditra...


090926 Fullt upp...3:e reserv i Halmstad:(...

Jag tränar på varje dag med min underbara hund Dilda:) att man kan älska sin hund så otroligt mycket, vi har så kul tillsammans. Efter en hel dag på jobbet så är det så härligt att få gå ut med Dilda och promenera lite, hitta på lite skoj ihop:). En dag hade vi lite skoj med tungapporten, la ut den på ca 30meter samt gömde den bland Noras agilityhinder, så skoj hon tyckte det va och vilken fart hon hade in med apporten:) sicken svansviftning hela vägen in. Spårade i veckan och det gör hon så himla bra:) men man kan se liten tendenser till ökat hunger nu efter löpet märktes bl.a. på att hon idag bitit sönder fickan på Noras fina softshelljacka bara för att det har legat godis där förut..ingen glad Nora.

Jag har fått PM från Halmstads skyddstävling och är bara 3:e reserv blev så deppig då jag ska på skyddsläger och allt innan den tävlingen och så kommer jag inte med:( men nu har jag släppt det vad är det jämfört med vad Nora berättade, hon känner någon som var mycket lessen då hennes syster har dött i ung ålder...I helgen skulle jag tävlat i Kungälv för första gången på många år men va händer då jo hon har fått ett litet sår i trampdynan så jag kan inte tävla, det är inget stort sår men Sverker ställde henne i hundgården en dag när jag jobbade och då har hon röjt runt och så har det blivit sämre efter det:(....Så nu blir det tratt på ett par dagar så ska det snart vara läkt och det ser redan mycket bättre ut idag:). I dag ska det allt bli tränat av ändå med skon på och på gräsmatta för jag har en underbar Dilda i super form och hon vill göra något...

ps/Jag & komma ihåg födelsedagar det e svårt..min DILDA världens bästa vovve fyllde år i går så det blir till att fira idag, stort grattis även till alla D-kulls syskonen:)!! Men va gör väll en missad födelsedag när vi myser och har det gott varje dag tillsammans:) I dag fick Dilda ett spår med förledningsspår och det klarade hon utan problem och uppletande full ruta det kanske även blir lite lydnad lite senare....


090906-07 Lydnad / uppletande * 2...

Tre veckor kvar till första tävlingen så nu ska jag försöka träna på lite varje dag. I går söndag så var det underbart väder trots min jobbiga hosta så gick jag en promenad i lugn takt och passade som vanligt på att köra ett uppletande, Dilda tycker det är så skoj, nya ställen hela tiden. Senare på kvällen körde jag igenom lydnaden och det kändes bra vi är på g och har så kul tillsammans när vi tränar Dilda och jag:)

Idag i det trista vädret så gick jag ändå ut och körde först uppletande och sen lydnad och det kändes så gott efteråt och Dilda älskar att träna så för hennes del så spelar det ingen roll att det regnade.


090905 Ja då var vi igång igen Dilda & jag:)...

I dag skulle Lukas till sin första innebandyträning i Kungälv, jag satte klockan på 6.00, jag tycker om att ha god tid på morgonen...men suck så tidigt det kändes en helg då man kan slappa och sova länge..Men det blev i stället till att få upp hela familjen i tid, Sverker har jobbat natten så honom mötte vi i dörren;) och Nora fick följa med för hon skulle ha fotbolls match idag så jag fick släppa av henne hos sin kompis. Det är inte lätt att få allt att gå ihop med barnens intressen. Därför är det ännu svårare att få tid att träna hund så därför passade jag på när Lukas tränade.

Det blev först lydnad på en grusplan och så härligt taggad hon var, det var ju ett tag sedan vi tränade. Lite väl het på FF då hon inte visste till sig hur ärtigt hon skulle gå, lite flaxigt med positionen när hon var så taggad, men så gött det kändes ändå:) På inkallningen så blev jag så glad för även om hon tog tid på sig att stanna så kunde jag ändå känna att vi är på gång att förstå varandra i detta moment, så nu ser jag fram emot fortsatt träning i detta för jag tror det kan bli hur bra som helst:) Hon var så lycklig när hon stannade och när hon skulle lägga sig så det är på g:) Sen blev det ett apport spår på en väldigt blöt gräsmatta, gick jätte bra och hon tog alla apporter bra:) Ett uppletande hann vi också med och jag känner mig så nöjd att vi har kommit igång igen:)


090904 Inget SM 2009..... idag Fredagsmys...

Hur kan man bara ha sådan otur att bli sjuk just på SM helgen:( har fortfarande inte återhämtat mig riktigt ännu från förskyllningen men barna på jobbet är snörvliga just nu. Jag har ändå kunnat jobba hela veckan och tryckt i mig rå vitlök i två dagar, stackars arbetskamraterna idag kan inte luktat gott;) Träningen med Dilda har verkligen varit noll...stackaren men hon har börjat löpa så hon har lite annat att tänka på just nu;) Men i morgon ska jag starta upp min träning igen har jag tänkt, Lukas har innebandyträning 7.50 i Kungälv till 10 och då ska här tränas:) Nu ska vi satsa för fullt har anmält Dilda till Kungälv och Halmstad i skyddet och jag ska även anmäla till Kind:) Sen så har vi även ett skyddsläger i början på oktober ska bli så skoj:) träffa massa goa hundfolk och en mycket bra instruktör i skyddet:) Jag vet även att jag kommer att få fortsätta att jobba kvar i Diseröd som förskollärare och det känns så gott jag trivs så toppen bra med detta jobb:) och alla goa arbetskamrater kan inte fatta att man kan få ha det så här bra:)


090823 Ale spår, uppletande och lydnad...

I dag bar det iväg till Ale, la ett spår till Dilda i ett område där det gått en massa bär/svampplockare mm, några stigar korsade vi också. Hon spårade i väg bra men fick ganska fort problem i spåret, hittade tillbaka men kom av sig igen vid en stig, jag gick tillbaka och då hittade hon spåret igen och spårade jätte bra och hittade apporterna bra men precis i slutet var det också lite strul av att det gått folk i spåret men vi hittade slutet till slut. Det här vill jag göra om för detta behöver hon träna på, nyttig träning med alla förledningarna. Sen blev det uppletande full ruta så bra hon gick lycklig matte:). Vidare till klubben i Ale för kommendering i lydnaden. Har inte tränat så mycket lydnad det senaste och det märktes, Dilda tappade fokus, jag tyckte fria följet kändes dåligt men tydligen såg det inte så illa ut som det kändes, i dag hade hon kontroll behov på omgivning och så blir det när jag inte tränat kontinuerligt med kommenderingen. Sen körde jag en rak inkallning dålig start och koll på gruppen när hon passerade. Framåtsändandet kände jag mig nöjd med bara hon gör som idag så är jag nöjd, inte var dag jag har chans till full grupp:) så nu känner jag mig laddad att få kommenderings träning igen, nu ska här tränas lydnad:) Tack alla för en trevlig träningsdag:)


090822 Tränar på...

Ja nu det tränas det på lite varje dag och idag har jag startat upp med lydnaden igen, haft en paus på ca 2 veckor, skönt att träna lite olika saker. Idag blev det lydnad och uppletande på Romevi, Lukas hade fotbolls match så jag passade på att träna lite under deras uppvärmning. Körde upplet på parkeringsplatsen mycket dofter som störde samt en som gick förbi nära med en hund, även om tempot minskade lite p.g.a. alla störningar så jobbade hon ändå på bra och hittade alla sju sakerna:) Blev ett pass lydnad till hemma då jag kompletterade med hopp, framåtsändande och apporteringarna mm Nöjd med lydnaden men vi har allt en bit kvar i inkallningen...hon har så svårt att bryta av inkallningen med att stanna...Sverker har varit iväg hela dagen och tränat med Buttrix men när han kom hem så fick jag ett kort skyddspass, mycket nöjd så kul hon tycker det är:)

Nu har vi införskaffat ett tält till Nora, vi tackar Royal Canin för det fina tältet, vi kommer nog få mycket användning av det:) inte bara till agility tävlingarna.


090817 Vilken agility helg...

Jag har allt hunnit med att träna Dilda lite varje dag, ett spår i lördags ca 700m liggtid ca 2 timmar, spårade kanon men idag tog hon bara en av fyra pinnar...hmm. Gått promenader varje dag och lägger ut en uppletande korridor på halva sträckan av promenaden och det tycker hon är skoj:) och så duktigt hon jobbar:)

I lördags var det alltså Noras debut i att tävla, Sverker åkte dit några timmar före oss, Lukas och jag kom dit först vid 14 tiden. När vi närmade oss Stenungsunds Bk så såg vi en massa tält min första tanke var oj vad många försäljnings tält men nej så kan det ju inte vara;) se vilken koll jag har när det gäller agility, nästan alla tävlande har ett tält med sig och tur var väll det med tanke på vädret det började ösregna. Så nu ska här införskaffas ett tält till töserna;). Nora har redan skaffat sig en tygbur till Emil så det är bara tältet som fattas sen är vi nog helt fast i agilityn;) Dagen på en agility tävling är lång om man har en large hund så först ska alla small starta i både hopp & agility klass 1-3 kanske ca 50-60 st startande i varje klass, sen medium med både klass 1 & klass 2 osv...ja långa dagar blir det för ca 2 minuters effektiv kör tid med hund... och då var vi där med Nora ca 7 timmar. Men jag ångrar inte att jag var där och fick se Nora på hennes allra första tävling så fokuserad och målinriktad, på banvallningen så höll dom på jätte länge för att lära sig banan och hur dom ska föra hunden genom banan, bakom/framförbyten mm, Nora såg ut som ett proffs i mina ögon:) Agility klass 1 var först och så duktig hon va, Emil missade på ett kontakt fält en liten snurr inför ett hinder annars var det super bra:) därmed 2 fel= 10fel, så kul att se detta samspel och Emil älskar det verkligen och som han har utvecklas i detta och det är Nora som tränat honom helt själv i detta med coachning av Anna (med Enthra) där hon bl.a. varit på en heldags kurs mm. STORT TACK till ANNA för engagemanget i töserna:)!!

Sen var det då äntligen dags för hoppklassen och så bra det gick,  fantastiskt samspel helt underbart att se, före honom kom 3 bordercollie och en groendal och då på femte plats kom alltså en labbe:) :) bara fem som kom i mål på 0 fel av 41st. Noras första tävling och då plockar hon sin första pinne jag ni förstår att jag känner mig så super stolt:). Noras kompis Johanna var också så duktig ser så trevligt ut men det är inte lätt när matte tokiga Pepzi 8år letar efter Johannas mamma under loppet, men så bra och lugnt hon ändå kunde genomföra loppet:) tyvärr då disk på båda loppen men vad gör väll det så kul dom haft. Dessa duktiga tjejer ska bli kul att följa deras karriär i agilityn. Men så fort Nora har körkorts åldern inne så blir det en intensiv kurs för att följa med på en massa agility tävlingar det klarar jag nog inte, är helt slut efter helgen av all väntan...

KM:et på söndagen visade dom också upp hur duktiga dom är, Nora blev diskad i hoppklassen Emil älskar tunnlarna och kunde inte hålla sig utan tog en tunnel extra annars så hade det varit ett helt perfekt lopp så fint det såg ut, ännu en gång super stolt mor:). Agility banan så blev det 3 fel (15felpoäng), jag tyckte det var väldigt svåra banor, jag hade själv aldrig kommit ihåg banorna kringelikrok hela tiden, ändå så jobbar Nora på så bra med Emil.

 Trots att jag är helt slut efter helgen så ser jag fram emot att följa Nora & Emil i agility och snart ska töserna börja sin första agility kurs på Kungälvs Brukshundklubb, förberedande tävling/ tävlingskurs på 5 gånger. Sen blir det nog en tävling till i höst för Nora:)

GRATTIS till Anders & Exit till fin fina poäng i appellen, syskon start i lägre klass skydd i vinter;)? GRATTIS även till Peder med Emil (pappa till F-kullen) som numera får tävla i Mondioring 3 efter två fina tävlingar i MR2 i helgen i Finland:)!! GRATTIS även till Jonas & Frost som också gjorde två fina tävlingar i MR2 och nu får tävla i MR 3:)!!


090813 Träningsinspirationen fortsätter...

Måndag skyddspass, tisdag göör trött sov i flera timmar efter jobbet, onsdag ledig så då blev det sök & skydd, idag torsdag ett pass skydd och en långprommis:). Så bra hon gick i skyddet idag så skoj, laddad till tusen och matte har bra kontroll allt börjar så smått falla på plats, jag skiner nog som en sol idag.

Trivs så himla bra på mitt jobb:) underbar personal och underbara barn:) har varit en lugn vecka, inte så många barn ännu, så nästa vecka blir nog lite tuffare men vad gör väll det när man trivs så bra.

Nora har tränat på så bra inför helgens agility tävling samt KM i agility, så kul att hon fått sådant stort intresse för detta och gulliga Anna (med Enthra) kommer och supportrar henne på tävlingen, Noras nya idol:) få henne nu bara inte att sluta med fotbollen;)

STORT GRATTIS till min kära mor som fyller år idag:)!!

Må gott Kram från oss!


090809 Tränat på bra i sommar:)...

Jag är mycket nöjd med sommarens träning med Dilda. Jag har aldrig någonsin varit på så många olika brukshundsklubbar samt semestrat med Dilda känns så gott:) så nu börjar vi känna oss redo inför hösten och senare även att tävla i skyddet igen. Jag börjar jobba för fullt i morgon så då börjar vardagen igen. Känns så gott att jag bokat ett skyddsläger i oktober för mig & Dilda det blir perfekt inför tävlingarna i oktober.

Efter ett bad ihop med vilda Ego´n i somras så har inte Dildas svans varit helt okej, den står alltid rätt upp i normala fall och efter ett besök av Sveriges bästa Osteopat Stefan i Kungsbacka så kunde han känna att hon har fått en törn i svansen och det tar sin tid att läka. Hon hade även en låsning i nacken efter kennellägret så hon ska på återbesök i veckan, jag kan varmt rekommendera er att gå till Stefan han missar ingenting på hundarna och har man arbetande hundar så tycker jag man kan ska boka någon tid varje år till sina hundar. Ett hund liv är kort och då vill man att de ska ha det så bra som möjligt.

-----

Häsa & Helhet Stefan i Kungsbacka

Orsaker till behandling: Några av dom vanligaste orsakerna som hundägare söker för är hälta, rygg-, muskel- eller ledproblem samt beetendeförändring (smärtutlöst). Muskelbristningar är en annan orsak, framförallt är det vanligt hos tävlandehundar t.ex. skydd, agility och kapplöpning.

Behandling: Behandlingen inleds med samtal om hundens hälsotillstånd och anledningen till besöket. Därefter sker flexibiliteskontroll av leder och muskulära problem t.ex. spänningar inflamationer och muskelbristningar. Därefter sätts passande behandling in. Vi behandlar hunden med massage, strech, mjukdelsterapi samt laser.

-----

I dag har det blivit lite lydnad och uppletande, Dilda blir helt galet glad när vi går ut och tränar:) Nu ska jag försöka få till inkallning någon 10:a är jag inte ute efter, har inte den tiden att få till alla momenten men jag vill att hon ska kunna stanna något snabbare i både ställande & läggandet. Annars så är jag nöjd med resten, hon får trava på framåtsändandet, jag försökte pilla på det momentet förra året men jag känner att tiden inte räcker till utan hon utför det stabilt så det räcker för mig, när jag började pilla i det så blev det inte bra. Det viktigaste är att vi ska ha kul ihop när vi tränar lydnad och det har vi verkligen, jag älskar denna hund så otroligt mycket. Jag ser fram emot en massa underbara år med Dilda den perfekta hunden för mig:) På uppletandet så letade hon kanon bra men så blev hon nödig (stora A) och jag bara skrattade för det är ju mitt fel att jag inte rastat henne bra nog;). Sen kom hon in så glatt med ett föremål, som hon lagt bredvid sig när hon gjorde ifrån sig, till en skrattande matte:) Under detta året har hon utvecklats enormt i allt:) På promenaderna förra året så hade hon inte en chans mot övrig flock om jag kastade ut föremål, hon letade lite halvhjärtat, men nu har inte övriga flocken en chans, jösses hon plöjer sig ut i skogen och missar aldrig föremålet..Nu vågar jag inte kasta ut föremål längre när övriga flocken är med för jag är rädd att dom ska göra sig illa så det får bara bli när vi går själva. Skyddet har utvecklats enormt sedan förra kennellägret 2008 även om jag knappt tränat några angrepp i år så är hon ändå på en helt annan nivå än våren 2008, bara att förvalta och inte tappa henne, ha "tummen i ögat" för då kan det bli hur bra som helst i framtiden...Allt som har hänt under senaste året, höjningen i alla moment, är för att jag har tänkt om i träningen, så ingenting är för sent att ändra på när man gör fel och jag måste tydligen alltid lära mig av mina misstag men så inspirerande och kul det är med hundträning...

Nu kommer snart tjejerna hem (Nora & Johanna) dom ska tränas agility och laddar inför deras första tävling till helgen samt KM i agility så spännande:) jag är helt fascinerad av tjejerna som dom tränar, film finns på Noras första tränings tävling i agility se hennes blogg http://www.lindjax.eu/emil/

Ännu ett grattis till syskonen Ego´n & Enthra till uppflyttningen i spåret, lägre klass skydd nästa;)...

Ha det gott!!


090802 Lindjax Kennelläger del 1....

Jätte kul att träffa er alla:) så stolt uppfödare:)  och vilken trevlig helg det varit!!!

Jag är helt slut så jag orkar inte skriva något idag och jag har knappt några bilder från lägret men jag vet att det fanns några proffsfotografer på lägret så det kommer bilder senare...

Kram till er alla!!

Dilda & Emil foto: Malin Olsson


090725 Stenungsund uppletande, lite lydnad och några korgmoment...

Ja det är bäst att passa på och träna medan man har semester, så idag bar det i väg till Stenungsund. Nora , jag och Kerstin skulle träna lite. Tränade lite lydnad innan Kerstin kom och hon är så härligt glad min Dilda. Vi började med ett uppletande med Ditra och Dilda, så nöjd hon plockade föremålen fort och jobba så bra i rutan, mkt nöjd matte:) Sen kommendera jag Kerstin/Ditra lite på lydnaden ser så trevligt ut så nu är et bara ut och tävla på för fullt i höst:) Glimma och Holly var också givetvis med och hon är helt underbar Glimma inte kan man tro att det är samma valp som jag ville bli av med som valp...odräglig i G-kulls flocken var hon;) Mys pys Glimma får hon heta nu:) Lite munkorg övningar hann jag också med och det är bara att nöta på, kändes gott att få träna lite. Nu blir det slappe kväll och ett gott glas rött vin:) får det allt bli.


090723 Kan spår regna bort;)....

I så fall skulle det gjort det idag;)...  så även om det nu ösregnade så la jag ett spår i viltrikt område det blev ca 400m med liggtid på 1,5 timma, när jag lagt spåret så bara öste det på ännu mera, spännande att se hur hon skulle lösa detta spår...

Jag är jätte nöjd med spårarbetet och hon är lätt att läsa när hon spårar, kontrollerade sig själv lite, kan tänka mig att vilt påverkar men hon har super koll på spåret och alla pinnarna fick hon med:) Spårslutet är en vanlig pinne för det är pinnar eller annat som ska vara guld värt för Dilda i alla lägen:) och sen så e det ju viktigt att hon får höra att hon är världens bästa spårhund av sin matte;).

Sen passade jag även på när vi ändå var så blöta att träna lite lydnad med massor av skoj hela tiden, hon gick lika ärtigt som vanligt i fria följet och snabba sättande så regnet påverkade inte henne:). Lite snabba ställande och läggande, skallmarkeringar bus och skoj så det kändes verkligen kanon bra för det är inte ofta man går ut och tränar lydnad i ösregn och hur vädret är på en tävling kan man inte styra över. Nu känner jag mig så nöjd och jag har en lika nöjd Dilda som sussar gott på sin bädd i vardagsrummet.


090722 Spår, uppletande.. spår efter borttappade bil nycklar...

I dag kom Linda med Grozz & Wilma hit för lite spårträning Nora & Emil hängde också på. Vi la ut spår till varandra, första icke förarspår detta året för Dilda. Medan spåren fick lite liggtid så vallade vi en korridor uppletande även här passade jag på att få lite hundar före mig i rutan samt andras föremål. Jag är jätte nöjd med hur hon jobbade och inga problem med andras föremålen, ett slag som hon bara gick ut ca 4meter och tittade på mig och kom tillbaka direkt, så vill jag inte ha, men jag bara nonchalera det och skicka ut henne igen, sen var det ut och leta fint igen:). Råkade bli en väldigt snårig ruta och lilla staffen Wilma syntes inte på vissa ställen i rutan utan man såg bara hur växterna röde sig där hon var;). Emil skötte sig jätte bra:)

Sen var det spårdags och Dilda spårade jätte bra, vi missade en apport men det var mycket kringelkrok spår så jag är ändå nöjd att hon markerade resten av träapporten så BRA:). Sen hem för att äta jordgubbar som Linda köpt. Men Linda kom aldrig efter spåret och sen ringde hon för hon hade tappat bilnyckeln när hon spårade med sin staffe Wilma. Wilma är inte så säker på apporterna så vi skulle försöka släppa på Dilda på spåret. Dilda spårar i väg jätte fint och Linda hängde på för att vi skulle försöka hålla koll om vi hittade nyckeln. Men vi insåg snabbt att det är stört omöjligt att kunna se en liten bilnyckel i denna terrängen och jag började tänka på kommer Dilda att markera nyckel??... Efter ca 200m spår så koncentrerade jag mig på att kolla på Dilda och rätt som det var så stannade hon upp och nosade på något samt att svans viftningar började...YES MIN underbara DILDA hade hittat bilnycklarna, rätt på i spårkärnan så fann hon nycklarna:) Så lyckliga vi var både Linda & jag och en massa puss och gos med Dilda såklart! Så spännande det var att gå ett sådant här spår då man verkligen letade efter något betydelse full...


090720 spår & uppletande på kvällen...

Efter en fullspäckad dag så hade vi lite ledig tid på kvällen. Vi la varsitt spår till hundarna och under tiden som det fick bli lite liggtid så körde vi uppletande. Ego´n först ut och vilken näsa:) när han väl fattar detta moment så kommer han bli grym på detta. Sen var det Dildas tur och hon fortsätter vara positiv och glad, jobbade jätte bra i korridoren vi vallat och hittade snabbt alla föremålen:) lycklig matte. Buttrix har full fart i rutan men näsan är på så i luften sladdar han fram till föremålen;) duktig kille.

Jag passade på att gå med och kolla på Ego´ns spår arbete det var länge sedan sist.. duktig kille:) ser jätte bra ut. Sen gick Sverker iväg och spårade med Buttrix och jag släppte på Dilda och traskade iväg, hon var lite het idag och missade första apporten men jag stannade henne så hon fick ta den missade apporten, sen tog hon resten av apporterna helt perfekt. Hon spårade jätte fint och efter första apport missen var hon så noggrann:). När Dilda stannar och plockar upp apporten så kastar jag en snusdosa med köttbullar i som belöning och detta har funkat jätte bra på Dilda då hon blivit väldigt säker på apporterna:) nästan så jag fått en passiv markering på apporterna, hon står där så sött och väntar med apporten för att få snusdosan med köttbullar:). Sen fick Dilda en prommis på 2,5km och efter det hade jag en mycket nöjd Dilda som sov så sött på sin bädd.


090718 Fredag skydd... Lördag spår...

I går hade jag en seg och trött dag mitt hjärta slår fel sedan en tid tillbaka och det påverkar mig mycket just nu.. kanske dags för en elkonvertering igen. Det blev i alla fall ett kort skyddspass med Dilda på Sverker, vi måste jobba igenom civilen samt "efterarbetet" i korgmomenten då Dilda äger alla figgar och kommer nog bli en "oren gris;)" i korgmomenten om vi inte får ordning på detta, hon är ren nu men man ser tendenserna och snart tar hon nog för sig på tävlingar och det vill jag inte. Hon fick även sträva att våga trycka på för fullt i angrepp mot rygg och jag hade henne i sele & lina så inga träffar. Riktigt fina angrepp försök i ryggen, Så nöjd med henne:) Vad kul hon tycker det är med skyddet och hennes matte tycker det är lika kul;)...

I dag Lördag skulle jag hängt med på hundträning men är fortfarande seg så jag stannade hemma. Men lite träning har jag gjort, la ett spår (ca 600m) i mycket vilt rikt område, vilken fin skog vi har där vi bor:). Dilda skötte sig super bra (känns lite löjligt att jag alltid talar så gott om min gosa men jag är så nöjd med vad vi står i alla moment) jag var verkligen nöjd med spåret jag lagt, många klurigheter och en massa vilt stigar mm och så bra hon löste allt och jag kan läsa henne jätte bra, vid ett litet tapp så kontrollerar hon spåret direkt och drar åt rätt håll igen så fint spårarbete i spårkärnan. I hög ljung hade hon lite svårt att spåra blev lite svajigt men övrig terräng super bra och hon tog alla trä apporterna:) Efter spåret sitter vi och gosar en stund och Dilda tror hon är liten valp och ska ligga i mitt knä:) och så vet Dilda så väl att matte tycker hon är världens bästa hund:) Ha det gott allihop!

lördag kväll... Det blev även ett pass skydd i korgen och ett uppletande mellan regn skurarna. Det var Nora/Emil jag/Dilda & Sverker/Ego´n som tränade nu ligger Sverker i inför appellen vi får hoppas han kommer med denna gången.


090714-15

Tisdag kväll klubben lite lydnad & skydd... Onsdag kommendering på lydnad klubben, spår upplet i Diseröd..

På tisdag kvällen åkte jag till klubben, där var Sverker, Rickard, Elin & Lena. Jag körde igenom lite lydnad med Dilda direkt och hon går så härligt nu, vilken attityd hon har på fria följet och vilken fart hon har på inkallningen, krypet var jag också nöjd med men hoppet så hade hon inte hundra fokus på så det blev lite lojt men andra hoppet var jätte bra, jobba vidare där. Sen var det dags för kommendering på lydnaden för dom som ville ha, nu laddas det för SM:) ser jätte bra ut.

På skyddet så var Dilda så laddad och sugen som vanligt och jag tyckte hon skötte sig bra, började med civil och sen transport överfall. Lite korgbevakning som inte är färdigt ännu men hon är i alla fall trygg med mig och vad jag vill, nu ska hon bara backa ut lite snabbare efter en stöt.. Har inte kört så mycket ärm men i dag fick hon göra ett modprovs variant och hon satsade jätte fint:) och vilket släppande hon hade, ja hon måste ha vilat sig i form.

Idag onsdag så åkte jag till klubben för att träffa Linda med Grozz vi skulle träna lite lydnad. Vi kommendera varandra på lydnaden och så varmt det var. Dilda skötte sig bra men kändes något segare i dag och på inkallningen så körde jag med att tittade hon bort efter att jag lagt henne så började jag springa och sen kalla in henne, måste få henne fokuserad hela tiden för då blir också inkallningen så mycket bättre. Nöjd med dagens lydnad. Linda körde lydnad med sin staffe och vad roligt det ser ut med en så liten hund, vad bra hon gick:) Sen blev det givetvis en massa gos med underbara Gross.

På kvällen var det dags för Lukas sommar fotbolls skola och jag passade på att lägga ett spår och sen körde jag ett uppletande i närheten av fotbollsplan i Diseröd. Dilda spårade jätte bra och hittade alla apporterna:) Uppletande gick också bra i bär snår och hon skötte sig jätte bra men hann att stanna en kort stund för hon kunde inte motstå att smaka lite på bären;). Stor dag idag för Lukas har lärt sig simma, en tår kom allt från mig jag var så lycklig, som vi har kämpat med detta... simläraren i Romesjön är bara BÄST super duktiga så lycklig Lukas idag:)...och lycklig mor..


090712 Falkenberg/Varberg/Ullared/Kungsbacka...

Japp nu e det semester och jag tog med mig barna för en tur med Kerstin som skulle ner till sin syster i Varberg ett par dar. Vi började med Falkenberg (torsdag) Engelson där det blev inhandlat lite hundkläder mm vidare till Falkenbergs Brukshundklubb. Där tränade vi en stund och jag körde lite skydd med Dilda. Passade på att få en helt ny figge (Kerstins systers kille) som inte håller på med hund, Dilda ägde honom direkt och var oren mm så vi har lite att jobba på;). Sen var det redan sen kväll så det blev lite pizza/grekisk sallad och sen sovdags.

Nästa dag (fredag) blev det en tur till Ullared och jag hittade lite t-shirtar och linnen, barna hittade också lite så vi var nöjda när vi åkte därifrån. På kvällen blev det Varbergs Brukshundklubb och vi tränade lydnad och skydd. Så nyttigt med kommendering då jag nästan aldrig har någon tid för det. Dilda har utvecklats så härligt under denna helgen. Vi hjälpte varandra med kommendering mm så nyttigt att kolla på varandra och Kerstin fick filmat lite också. Vi bjöds på god mat på kvällen och lite vin blev det innan vi återigen var helt slut och somnade gott.

Lördag, vi började med hundträning på en fotbollsplan där det spelades kubb, brännboll, en hel del folk i rörelse med andra ord. Jätte bra träning och detta klarade Dilda super bra både gällande lydnaden och skyddet:) Efter en liten siesta så åkte vi till Varbergs Brukshundsklubb och tränade uppletande, spår, lydnad.  Ditra ser så fin ut i lydnaden och skydds övningarna vi gjorde:) så kul att se Kerstin med Dildas syster Yster:) Ditra. Måste bara säga att Nora har tränat Emil så flitigt hela helgen och det har blivit spår, lydnad, agility mm. ser så bra ut:)

Söndag, så bar det iväg till Kungsbacka och där blev det lite skydd och lydnad. Att få möjligheten att på så kort tid få träna på en massa olika ställen är verkligen guld värt för mig och Dilda:) Så SUPER NÖJD med denna helgen och barna har varit helt underbara och snälla så kul vi haft det:) STORT TACK för dessa trevliga dagar Kerstin (nu måste vi boka mer träning:)) och tack till Rosen att vi fått bo hos er:) hoppas vi kan ses igen för träning, det har gått så bra att bo i en lägenhet, 6 stycken var vi och dessutom 6 hundar. Jag har fått umgås en massa med Glimma (Lindjax Glimma) & Holly (pytteliten pappi valp) två underbara valpar och barna har mer än gärna hjälp Kerstin under helgen med valparna:) man kan inte låta bli dessa gosar. Vi har haft så tur med vädret helt perfekt, jag har hört att det varit en hel del regn i Göteborg/Kungälv så vill ni ha ett bra sommar väder åk till Varberg:). Nu blir det en slappe kväll och så får vi se vad vi hittar på nästa vecka... å stackars Sverker han får jobba på för fullt för han har inte semester förrän i augusti.


090708 Dilda en PERFEKT hund för mig:)...

I dag var det första sökpasset sedan januari tror jag, i alla fall sista passet var med hennes bebisar i magen. Vilken hund jag har hon är verkligen helt perfekt för mig för jag kommer aldrig att ha tid att träna kontinuerligt med bl.a sök men vad gör det när jag har Dilda:)! Hon gick så himla fint på söket, de flesta skicken var så raka och fina, bra markeringar... gör precis som hon lärt sig:) vilken tur jag har gosan. Sen fick åkte jag hem och även Eva kom hit så vi fortsatte att träna här, det blev uppletande och skydd för mig. Uppletande är jag också så nöjd med men jag tror löpet är på g för hon fick den där blicken när hon plockade in en mjukis mössa...men jag fick in henne men ögonen gick i trans och hade hon fått som hon velat hade hon gått och grävt ner mössan. Ja så e min lilla gosa;). Sen körde jag skydd med Dilda på Eva, jag tränade på med korgen. Det blev lite civil och sen tänd släck jobba med efterbevakningarna och anslutningarna och det kändes verkligen kanon bra:) nu känner jag att jag hittat rätt i träningen och jag kan träna detta på vem som och just detta behöver jag kontinuitet på för att det ska hålla på tävling. Jag är verkligen barnsligt glad efter denna träningsdagen:) Så kul att följa lilla Exah och det såg verkligen jätte bra ut:)


090707 Skydd...

Ja det blev lite skydd på klubben på kvällen och Dilda var chockad att vi skulle iväg och träna;). Vi fortsätter att jobba på med bevakningar i korg och ärmen och jag går in ock klappar på henne emellanåt. Det blir inte så många stötar i korgen utan jag skickar in henne på håll. Nu har jag en plan hur jag ska gå vidare till nästa pass skydd:)


090703 Nu går jag på semester och sicken stolt uppfödare jag e...:)

Jag kan inte fatta att det är sant vår lilla kennel har 6st SM ekipage till Falkenberg, Lena som dessutom kvalat in 2 hundar:). Dilda & jag är som 4:e reserv i skyddet så stolt över min gosa att ändå komma så högt på listan när vi inte kunnat tävlat på hela våren. Så skoj det ska bli att åka till fina Falkenberg och heja på er alla!!


090630 Varmt ...

Ja jag och värme går inte riktigt ihop så detta är vad vi pysslar mest med:

Dilda älskar att simma...

Sen måste man rulla sig i gräset..

Här är den senaste banan som dom byggt (Nora & kompisen Johanna)..

Nora tränar flitigt i agility, hon har läst ut en bok om att tävla agility, jag är så imponerad av barnas träningslust:) trots denna värme..


090625 Då var Dilda godkänd väktarhund igen...

Sverker skulle ändå L-testa en kollegas hund så han passade på att köra upp Dilda som extra hund igen. Han hade sagt till mig att träna framförgående men det glömde jag bort eller rättare sagt inte hunnit med. Men hon klarade uppkörningen utan träning ja det är ju inte så mycket som dom ska kunna.. jag tror det är linförighet, framförgående, inkallning och hoppet, platsliggning 5 min med skott. Sen ett dolt överfall med visitation och transport. Jag kommer att börja jobba en hel del framöver så det känns faktiskt bara bra att hon får jobba lite så jag inte får dåligt samvete för att jag inte kommer hinna med så mycket träning. Jobbar hela nästa vecka utom tisdag då jag ska passa på att åka till Tånga Hed lägret och hälsa på lite. Leverans på 8 G-kullare igår och det känns så gott, underbara små monster som kommer till jätte bra folk kan inte bli bättre, Tack för alla rapporter. På lördag åker Grimm & Goofy och dom blir väl omhändertagna av alla i familjen, två är så mycket lättare än 10st vildar;). Ha det gott allihop:)!!


090621 Då var redan midsommar helgen över...

Midsommarafton blev som vanligt en trevlig kväll med en massa god mat, skojupplet, agility tävling, fotbollsmatch, skjuta prick tävling och kubbspel mm. Trötta var dom flesta nästa dag men jag hade blivit lovad från midsommarkvällen att jag skulle få träna skydd på Rickard i 3 timmar men jag tyckte han såg lite sliten ut;) så jag låna han bara i en kvart;)...men det kändes så skoj att få köra lite skydd och nu har jag bokat ett skyddsläger i oktober kan ni tänka er jag & Dilda ska på skyddsläger:). I dag söndag så åkte Nora och jag och spårade samt körde ett uppletande. Vi la ett parallell spår och korsade varandras spår mm. Dilda spårade jätte bra men hon bytte spår när vi korsade varandras spår och jag hade inte koll på var vi var så nästa gång får jag ha lite bättre koll, men vi hittade tillslut rätt och hon spårade på jätte bra till slutet. Emil spårade också jätte bra men första apporten missade han. På uppletande så hade vi lagt ut 10 föremål och skickade hundarna samtidigt, taggade vovvar som skötte sig jätte bra:) och dom fick plocka in 5 föremål var. Sen kom regnet så då passade vi på att äta lite gott hela familjen. Solen tittade fram och då var det dags att plocka ut monster valparna;) men oj vad knott det var inte roligt. Det gick inte att vara ute mer än en ca en halvtimma så det blev till att plocka med valparna in, ja då bara en valp i taget. Sicken trevlig kull det blir, så himla mysiga sociala denna propeller kullen:) känns kanon bra. Alla valparna var stört sköna inne, lekte med en boll och tuggade lite märgben. Ha det gott allihop!


090614-15 Lydnad & Uppletande...

I går var Lukas på kalas på Nordmanna bowling och jag passade på att träna Dilda under dom 2 timmar som kalaset var på. Vi började med lite lydnad och det kändes så gott, helt rätt attityd och så härligt taggad trots hundar/folk mm som gick omkring längs bostads området. Sen blev det ett uppletande på en skolan och hon har en härlig inställning och hittade föremålen jätte bra:) min uppläggning av träning inför hösten tävlingar ger utdelning hela tiden.

I dag kom Noras kompis Johanna hit och dom tränade agility, har förresten anmält Nora till en agility tävling i augusti det ska bli skoj och Nora är så lycklig:). Jag passade på att fortsätta min lydnads och uppletande träning och det känns så gott. Jag kommer inte att träna för 10:orna i lydnaden utan att vi ska ligga på en jämn nivå och 8:orna räcker för oss. Vi har super kul ihop nu när jag inte petar i momenten och det är så gott att träna med min gosa nu då vi båda är så laddade och samspelet känns så gott så vem vet hur detta slutar;). Nu får jag bara ta mig i kragen och börja lägga spår, sök hoppas jag också kunna hinna med någon dag i sommar. Snart midsommar och då blir det den årliga midsommarfirandet hos oss, ska bli göör skoj:) Umgås med trevliga människor kan inte bli bättre:) Glad midsommar önskar jag er alla!!


090612 Full rulle men liten träning...

Ja mycket träning med Dilda har det tyvärr inte blivit då jag nu börjat jobba med barn (förskollärare) sedan 1 april och hunnit med både bihåleinflammation, halsinfektion och magsjuka..och där emellan har vi haft fullt med valpar men jag hoppas det stämmer som en valpköpare sa att efter fyra månader så ska man vara immun mot barnas baskilusker. Men va bra jag trivs att arbeta med barn och nu har jag sökt jobb på förskolan så får vi se om det blir något. Sedan en vecka tillbaka är jag på en annan avdelning och där kommer jag att vara vikarie i augusti/september och där är det helt underbara barn & personal så jag är så super glad att jag får vara där:)!!

Jag har börjat med lite lydnad med Dilda, vi kör bara med att alltid få rätt attityd var vi än är och startar upp. Jag var i Varberg förra helgen och det kändes så rätt i attityden på olika ställen så där är vi på gång:) Uppletande har vi också hunnit med och det tycker hon är skoj men nu längtar jag att få sätta igång med söket hinns nog med lite nu i juli. Några få skyddspass har vi också gjort, backar tillbaka i allt och det känns riktigt bra men nu har det bara varit på Sverker så vi får väll se när det är någon annan figge  hur det är då. Då hon äger alla figgar så gäller det för matte att ha "tummen i ögat" då ska det nog gå riktigt bra:). Spårträningen får bli när hostan har försvunnit orkar inte just nu. Dilda min söta vovve ser lite rolig ut nu då hon nästan tappat all päls men vad jag älskar denna underbara hund så otroligt mycket, lika glad varje dag över denna underbara varelse:)!! MÅ gott allihop Kram från oss!


090521 Första spåret...

I dag åkte Sverker och jag en liten bit;) för att lägga spår, jag la lite godisburkar och pinnar som apporter i spåret och det blev inte så långt men det blev en hel del vinklar mm. Vi körde lite lydnad och en platsliggning medan spåret "låg till sig". Jag kör än så länge bara, som jag kallar det, "skojlydnad", kul har vi samtidigt som jag smyger in lite krav, vi är taggade Dilda & jag:). Spåret gick kanon och hon tog alla apporterna och nu ska jag försöka få till något spår per vecka. Jag har dessutom bokat en hel träningshelg med Dilda, Nora ska på agility läger i Varberg en helg i juni och då hänger jag med och passar på att träna Dilda. Åh vad jag längtar:)!! Noras kompis ska med och hennes mamma så jag ska bo i deras husvagn. Kanske även Eva kan komma dit och träna, tänk en hel helg att träna det händer inte mig ofta så jag ska passa på att njuta:). Må gott Kram från oss..


090513 Då har vi börjat lite smått att träna igen...

Jag har tyvärr senaste tiden åkt på förskyllning samt bihåleinflammation men med penicillin så börjar allt gå åt rätt håll och idag var det då bokat första träningen och jag skulle vara med på söket. Eftersom jag jobbar på förmiddagarna hade vi bokat tiden klockan 13.00 och vad händer då jo jag fick världens huvudvärk under dagen så när jag kom hem så var det bara att ta en Alvedon och sen gick jag och la mig och somnade snabbt...Så var det med mitt första sökpass...men jag vaknade ca 2 timmar senare och mådde bättre så jag kunde gå upp och träffa dom andra som då var klara med söket. Men jag hann i alla fall att få ett litet skyddspass så kul det var. Nu ska vi backa i träningen och jobba med bevakningarna, stöta behöver hon inte göra ännu, jag vet att det kan hon men efterarbetet är så viktigt.. perfekta övningar fick vi till så nu e jag så laddad:). Vi har börjat leka lite lydnad och det känns kul och hon är så tränings sugen:). Jag har tänkt mig att vi ska träna hela sommaren och inte tävla förrän till hösten, jag har inte bråttom med något utan jag tränar för att jag tycker det är så kul och tävla hinner vi med när vi kan och vill:).

Kram Anette & Dilda!!


Bilder 26 februari 2009 Letar lya...


090225 Redan 6 veckor...

Ja vad fort det går och vi bara myser jag och Dilda samt går en massa långpromenader, hon är verkligen i bra kondition till valpningen:) I dag ska vi börja göra i ordning där hon ska valpa, ny matta ska läggas in och vi ska göra en ny valplåda. Nu blir det en paus i dagboken vi återkommer när Dilda och jag startar upp våran träning igen:) Nu ser vi bara fram emot att F-kullen ska födas! Kram från oss..


090221 Händer inte så mycket nu...

Lite kort om den senaste tiden

Förra onsdagen: Sista sök passet gick ganska bra det är dom två första slagen som jag inte är nöjd med då hon vill vika för tidigt. Men vi får fortsätta träna efter valptiden och nu har hon i alla fall inga korgbesvär längre:) så det blir till att fortsätta att alltid träna med korgen på;). Uppletandet så var hon inne i annan värld (mamma dräktighets världen;)) så nu ska jag mest köra på med lite enkla aktivitet med henne, skojupplet ihop med Emil mm. Vi går våra dagliga härliga promenader som hon älskar, helt galen är hon innan matte är klar att gå.

Senaste onsdagsträningen så körde jag sök med Emil och det gick verkligen kanon bra, som alltid så är det så skoj att följa dom övriga vovvarna i gänget:) Dilda fick vara hemma för hon är redan så stor, hur många finns det där inne egentligen?..

Min kära handläggare på Försäkringskassan har gjort det igen, avslag till fortsatt sjukpenning halvtid fr.o.m. 1/7-08 utan att läst domen från länsrätten. Länsrätten förstår ingenting av vad hon håller på med men lugnade mig och sa att jag bara skulle överklaga till FK och hänvisa till domslut, (domslut där FK redan gett mig rätt p.g.a. av dessa sista sjukintyg som min handläggare nu säger nej till). Får man verkligen hålla på så här?

Nu händer det inte så mycket med Dilda då vi mest går våra promenader och myser i mängder tillsammans så därför tänkte jag "skryta" lite om våra fantastiska barn. Ja vad skulle jag göra utan dessa underbara härliga barn, så duktiga i skolan / fotbollen /hockeyn /hundträning mm. Lukas (går i 1:an) som läser så bra och kan redovisa en hel boks innehåll på ett så bra sätt efter att bara läst boken en gång, först klar med matteboken i skolan och sporrade hela klassen till att arbeta på med matten:), läser sport tidningar och har super koll på allt inom fotboll, hockey mm, kan nästan alla huvudstäder i världen.. ja vad ska det bli av denna vetgiriga pojk:) Nora (går i fjärde klass) som tränar på så duktigt med Emil är helt fantastiskt att se dom två ihop, Emil dyrkar verkligen sin matte, tror nog agilityn kommer som nummer ett för dom båda. Nora som redovisade om våran kennel på ett väldigt fint och pedagogisk sätt så fröken var helt lyrisk och Nora sporrade sina klass kamrater till hur man kan redovisa på olika sätt. Jag är en mycket stolt mor:) Ja det är väll klart att alla känner så om sina barn och det är ju precis som det ska vara:). Jag tog fasta på vad någon sa till mig när jag var gravid "ta vara på tiden när barna är små" för tiden går verkligen så fort och det hade varit hemskt att inte tagit tillvara på alla tillfällen man kan vara tillsammans med sina barn, att känna att man funnits där hela tiden.

Nu ser jag fram emot att solen och att värmen ska komma, uppleva våren i naturen det är så vackert att följa. Men först och främst ser jag fram emot att F-kullen ska komma det är alltid lika spännande. Kram från oss..


20090212 Utmanad av både Linda & Anna..

"Gå in i mappen "Mina bilder" på din dator. Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet. Visa den bilden i din blogg och skriv något om den. Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen. Länka till dem och låt de veta att de är utmanade."

Jag utmanar dom som läser min dagbok;)

Vi har hur mycket bilder som helst på en hårddisk men jag tog det som fanns på denna dator och då blev det denna bilder på Lena från SM Bruks i Västerås 24/8 2008. Vi sitter och kollar på skyddet i den stekande solen.


20090206 JAG HAR VUNNIT EN STOR SEGER I DAG MOT FÖRSÄKRINGSKASSAN...

I dag kom beskedet från länsrätten som ger mig rätt till halvtids sjukskrivningen som FK har avslagit. Efter ett års lidande och under tiden känna att mitt hjärtfel bara blir sämre så har jag äntligen fått försäkringskassan att förstå mig ... (men än så länge har dom bara gått med på halvtidsjukskrivning till sista juni -08, nästa läkarintyg för resten av året har dom ännu inte beslutat om). Detta att tappa greppet om sitt liv, att inte känna sig betrodd, att inte ha något att säga till om, maktlösheten då andra beslutar ens öde är fruktansvärt att gå igenom. Jag har inte ens orkat att ringa och vara social med mina allra bästa vänner den senaste tiden/året.. allt tar så på mig. Men idag har jag ändå vunnit en liten seger i kampen och nu ska jag jobba vidare för att få bli så frisk som möjligt. Nu ska jag fortsätta min utredning i februari så får vi se vad dom kan göra för mig. Jag har även dragit in politikerna i Kungälv för att dom ska få insikt i denna problematik gällande oss sjuka och "den nya hårda" försäkringskassan, att se konsekvenserna över dessa beslut, det finns många andra som är i min situation och kan jag göra något för att andra ska få det lättare så blir jag glad....Det är tack vare min underbara familj och min mamma och syster som jag orkat att ta mig igenom allt det här, stor kram och kärlek till er. Min syster är nu hemkommen efter sin maceoperation och vägen tillbaka tar sin tid, jag håller tummarna att detta var den rätta operationen för att hon ska få ett bättre liv och jag hoppas finna min rätta väg.../A


090201 SOL...

Äntligen sol så idag blev det en härlig långpromenad i det fina vädret. Hundarna älskar det och jag njöt av solen:)

Är hon dräktig tro...jag tror det:)...

I fredag tog jag mig i kragen och gick ute en sväng till min hunds lycka;) vi gjorde ett uppletande 6 föremål sicken sprutt ut och full fart in med föremålen så fint hon jobbade:) målmedvetet. Vi tränade lite lydnad och där kör vi fortfarande inte tävlingsmässigt, jobbar med full fokus i ff, inkallning med full fart vad jag än gör ser mycket bra ut, jobbar med att hon ska lägga sig snabbt mm, jag behöver inte använda några ord utan hon bara älskar våran träning just nu, vi har skoj tillsammans precis som det ska vara med sin allra bästa vän:)

I går (lördag) blev det ett skydds pass på Rickard, lite extra taggad av att det var en kille som figgade men jag kör på min linje och det känns jätte bra, mängdträna detta med civiler, bevakningar avhämtning mm, kör som sagt var inga angrepp i korgen. Min lilla skyddshund har lika god attityd på varje in skick på civilen:) hon är drottningen precis som det ska vara:) och bevakningarna blir bara bättre & bättre & tryggare så kul att träna.


090126-28... 2:a ÅBB skydd, tränat med Eva med Exah, onsdagträning....

I måndags tränade jag med Eva igen och körde på för fullt, det blev spår, uppletande och 2 pass skydd. Det är så kul att följa lilla Exah i allt:). Senaste spåret för mig och Dilda var på tävlingen i Alingsås så det var ett bra tag sedan. Jag hade 3 burkar med gotta i spåret och några pinnar, det blev ett väldigt många vinklar & böjar hit & dit som hon skötte jätte bra och det kändes skönt med gottis belöningarna i spåret, då blir hon noggrann:) Efter skyddspassen så kände jag att detta måste jag ventilera med Sverker för det känns som om jag inte får den effekt som jag vill ha av träningen. Jag tränar bara civiler med avhämtningar samt lite bevakning i ärm med anslutning och en massa belöningar hela tiden. I korgen så syns det så väl vad hon egentligen vill (hon vill så gärna stöta igen men gör det inte ändå ännu..) trots alla belöningar så känns det ändå som att det inte hjälper för snart så kommer hon gå på figgen. Pratade med Sverker och han bara skrattade och sa - Det kommer sluta med att jag får ta över henne, hon är så lik Ture..... Det är bra han säger så för då blir det bara att jag tänker nu ska jag banne mig få ordning på det här. Jag ska backa tillbaka lite och ha lina på henne i sändande för bevakning, hjälpa henne hitta rätt fortare och bara nöta detta till det sitter i ryggmärgen på henne... och lite annat som jag ska tänka på till nästa träning. Ja jag har något att bita i när det gäller skyddet med den damen. Men skoj är det skulle bara behöva träna detta flera gånger i veckan.. känns det som.

Onsdagsträningen började med sök och det var en laddad Dilda och jag har lite att jobba på då hon under vilan i jul/nyår så har hon tagit för sig i det mesta...hmm. Men det är bara att träna på, hon ville vika av på dom två första skicken men resten av slagen var bra och idag hade hon inga korgbesvär i söket:) Sen blev det ett uppletande även där försöker hon köra med mig känns det som men när hon "går som jag vill" så jobbar hon på så bra. I Skyddet blev det bara jag och Elin och idag är jag super nöjd med resultatet, det lönade sig att fundera ut träningen ordentligt. Jag ska träna vidare med det som jag gjorde idag och äntligen fattade hon att det är faktiskt matte som bestämmer;) I bevakning i ärm gick hon jätte bra nu när jag fick till övningen i civilen, nu var bevakningen mycket bra och även anslutningen:) Jag figgade för Elin med Nixa och hon skötte sig jätte bra, så kul att få figga lite ibland. Å vill träna massa mera...


090123 Tränat med Eva idag uppletande, lite lydnad och skydd....

Idag hade jag aldrig tränat om jag inte hade bestämt med Eva, just nu har jag svårt att motivera mig själv att gå ut och träna själv. Så jag är så glad att jag bokat träning med Eva idag:) Så kul det var att träna även om inte allt gick bra;) såsom uppletande med katterna i uppletande rutan som Dilda började skalla på;) när dom sprang upp i träden... tog lite tid innan jag fattade att det var katterna som störde ut Dilda...hmmm det måste vi träna mer på. Katterna Zlatan och Nisse är verkligen över sociala så det kan bli lite FÖR;) mycket i bland när vi håller på att träna. Framförallt för våra vänner som kommer hit och tränar sina vovvar som inte är lika vana med att ha katter springandes framför bena när man tränar. När jag körde lydnad så bryr sig inte Dilda om katterna och det känns så skoj med lydnaden nu. I dag fick Eva vara figurant för Dilda i skyddet, kör en massa civiler med avhämtningar, bevakningar utan att stöta tränar nu endast på avhämtningar/bevakningar och att bli trygg i det, stöta kan hon. Det blev även ärmbevakningar med störningar och olika varianter så nyttig träning för Dilda, lite transporter i korgen blev det också och Eva skötte sig kanon bra som figurant:). Jag figgade lite för Eva med Exah jätte skoj var det så nu får du snart komma tillbaks så vi kan träna mera:)...Nöjda är vi Dilda & jag efter dagen så nu blir det mys kväll med barnen (Sverker jobbar) och vi ska se på Let´s Dance och kanske blir det julklapps spelet som vi fick av Kerstin, tack så jätte mycket för julklappen:) Må gott Kram Anette & Dilda!


090121 Onsdagsträning sök och uppletande...

Å vad kul att starta upp onsdagsträningen igen:) men vilken isig väg vi har så vi träffades på ett annat ställe för att slippa våran väg. I dag var vi fyra som tränade så allt rullade på jätte snabbt. Jag har inte sett Nixa på länge och så fint hon gick i söket nu:) Ditra såg jag inget av eftersom jag låg som sista figge men fin markering gjorde hon på mig. Buttrix förvånade mig stort efter allt löp som varit och kunde sköta sig så bra på söket. Dilda fick idag 4 träffar 2 tomslag och avslut med två träffar till. Jag är nöjd hon fick lite korgbesvär på första tomslaget men sen var det inga problem och då har vi inte kört sök sedan tävlingen i början av december och hon har heller inte haft korgen på sedan dess. Nu är jag ladda att träna vidare:) Sen blev det en korridor uppletande och det funkade bra. Emil fick också ut och leta men det tog en bra stund innan han fattade vad han skulle göra men fullt fart hela tiden:) och glad och lycklig labbe:)


090118 E-kulls träff...

Vi började dagen med en kopp kaffe och kollade på E-kullens valp film som vi gjort till våra valpköpare. Sen blev det träna av och jag tog en massa kort och passade på att ta kort på dom hundarna jag inte träffar så ofta. Så stolt jag är när man kollar på E- vovvarna och dess förare så fint det såg ut när ni tränade med era hundar. Vi blev 5st e-kulls valpar idag och jätte kul att även Kerstin med Ditra kunde komma (vi får köra skydd på onsdag istället). Jag fick även gosat med Rickards valp en härlig prick:). Givetvis var även mamma Ceta & Lena med på träffen. Dilda fick ut en sväng och vi körde lite lydnad, super laddad och glad Dilda. Tack för en trevlig dag tillsammans trots den bitande kylan.

Nora & hennes kompis Johanna var med på träningsdagen med sina hundar och fick en massa tips av Anna:) i agilityn så kul att titta på dom när dom tränade:)

Fler bilder på Nora sida!


090117 Super skoj att träna igen...

Kallt men strålande solsken då blir man tränings sugen och hela familjen var ute och tränade idag:). Jag började med lite korgmoment med Dilda på mig själv som figge, civil och bevakningar så hon fick blåsa ur sig lite. Sen blev det lite lydnad, kör inte tävlingsfot utan tränar med att ha full fokus med en härlig attityd var vi än går, det tycker hon är kul. Inkallning där det ska vara full fart vad än matte gör. Sen blev det även lite framåtsändande, kryp och hopp och vad glad hon var att få träna. Det blev även uppletande, en korridor med fyra föremål och det gick kanon bra, jobbade jätte bra hela tiden. Vilken nöjd vovve jag har inne nu och snart ska vi även gå en långpromenad. I morgon blir det en liten lindjax träff och det ska bli jätte skoj att träffa lite E-barn, kameran ska med:)

Nedan bilder på Zlatan & Nisse vilka underbara katter jag är så lycklig vi har dessa två gosar:)


090114 En trist dag..

Ja min förkylning har blivit sämre idag och jag har inte tid att vara sjuk. Jag vill hälsa på min syster yster på sjukhuset som gjort sin mace operation hinner väll inte dit innan hon förflyttas till Halmstad. Känns i alla fall så gott att höra hennes röst i telefonen och hon låter bara piggare för var dag som går. Tyvärr så har hon mitt upp i allt fått problem med gallan och det är beslutat för operation men hon är svag nu så kanske dom ändå väntar med operationen lite. Ja det ska tydligen inte räcka med vårat besvärliga hjärta...Dom tog prover på hennes sjuka förmak under operationen och nu så är doktorn väldigt intresserade av vår släkt då detta fel som vi har är så ovanligt.

I går ringde dom även från waran mottagningen då mitt INR värde låg på 5,8 och för mig ska det ligga mellan2.0-3.0 (för en normal person ligger det på 1,0) och detta är det som jag är så rädd för just för denna farliga medicin waran (blodförtunnande, den medicin som toppar listan på farlig medicin med flest dödsfall) så jag kunde knappt sova på natten för detta då det känns som man är som en tickande bomb:( får jag en blödning så måste jag snabbt in till sjukhuset och frågan är om man hinner när det är så tunt...Ja nu kommer jag väll att gå minst en gång i veckan och ta prover till rädslan har lagt sig igen....

I dag har jag bara vilat mig och tagit det lugnt så vovvarna har det nog lite trist men Nora har allt varit ute och tränat lite med Emil. Dilda har för tillfället bara en sak i huvudet;)


090113 Dilda i Norge...

I dag bar det i väg till Norge för parning, över 60mils resa för Sverker och Dilda och allt har gått bra så nu håller vi tummarna för ett gäng mallevalpar i mars.

Jag provade på att börja blogga lite i stället för att ha denna dagbok men har ångrat mig. Jag hade ingen inspiration för en blogg utan vill fortsätta som förut och bara skriva om min & Dildas träning mm.

Hoppas ni alla fått en härlig start på det nya året:). Det har blivit en massa härliga promenader med vovvarna tyvärr har barna varit lite sjuka i jul och som nu kommit till mig men jag är på bättringsvägen.

Snart startar jag och Dilda upp lite träningen igen:) Jag har lagt fokus på inkallning med ställande under promenaderna samt en massa uppletande så helt utan träning har det inte varit under julen/nyår. Just det jag glömde lite korg moment har vi också tränat civil, bevakningar (utan stötar) avhämtningar mm.